Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlands bedrijf ontwikkelt 'slimme apparaatjes' om migraïne tegen te gaan

Met kleine bio-elektronische apparaatjes is het mogelijk om migraine-aanvallen tegen te gaan. Nederlandse start-up Salvia BioElectronics kreeg voor de ontwikkeling ondersteuning van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De volgende stap is bevestigd krijgen dat de apparaatjes veilig te gebruiken zijn, om daarna de markt op te gaan.
Managers
© CC0
CC0

Salvia BioElectronics bestaat sinds 2017 en haalde onlangs 21 miljoen euro aan durfkapitaal op. RVO legt daar nog eens 5 miljoen Innovatiekrediet bovenop namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De innovatieve oplossing moet mensen met migraine-klachten helpen. Patiënten hebben soms te maken met 22 dagen per maand hevige hoofdpijnen, met alle gevolgen van dien voor werk en gezin. 

Tegenover RVO laat oprichter Daniël Schobben weten dat apparaatjes net als pacemakers in het lichaam worden gezet. "Via een klein sneetje in de huid plaatsen we het apparaatje binnen een half uur. Dat doen we op de zenuwen in de nek en op het voorhoofd die verbonden zijn met het hoofdpijncentrum in de hersenen. Het apparaatje is zo dun als papier en vormt zich naar de anatomie van het hoofd. Je ziet en voelt er niets van."

Andere oplossingen

Schobben kan nog niet zeggen wanneer Salvia BioElectronics de markt op gaat. Dat is mogelijk een kwestie van jaren. "Als de apparaatjes eenmaal op de markt verschijnen, kunnen andere patiënten ze ook gaan gebruiken. Onze innovatie zou personen met epileptische aanvallen, hoge bloeddruk of slaapapneu kunnen helpen", zo meldt hij.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in