Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie van BZK werkt aan verbeterslag Rijks ICT-Dashboard

Het Rijks ICT-Dashboard gaat op de schop. Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat voor een ‘doorontwikkeling’ in gesprek met gebruikers om in kaart te brengen welke verbeteringen nodig zijn. Onder meer Kamerleden en journalisten zijn benaderd om verbeterpunten in beeld te krijgen.
IT-overheidsprojecten
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

Op het Rijks ICT-dashboard zijn alle projecten van de rijksoverheid te vinden waar een ICT-component aan verbonden is. Het gaat om projecten van tenminste 5 miljoen euro. Op het dashboard zijn de aantallen, kosten en voortgang van de grote ICT-projecten te zien. Daarbij wordt ook een overzicht gegeven van de meest actuele wijzigingen zoals nieuwe en aangepaste projecten, of grote en kleine aanpassingen in de projectgegevens.

KPMG verricht onderzoek

KPMG neemt in opdracht van het ministerie interviews af om de behoeften van gebruikers in kaart te brengen. Staatssecretaris Raymond Knops heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd met het verzoek om deel te nemen aan dit onderzoek ter verbetering van het ICT-dashboard van de Rijksoverheid.

“De focus zal liggen op de visies, inzichten, behoeften en verlangens van uw Kamer en haar leden betreffende het Rijks ICT-dashboard. Het voornemen is deze interviews in december 2020 en januari 2021 te plannen met een aantal Kamerleden en/of fractiemedewerkers”, schrijft Knops.

Verbetering nodig

CIO Rijk Lourens Visser liet in een interview met AG Connect onlangs weten dat het Dashboard aan verbetering toe is. "We hebben het Rijks ICT-Dashboard, maar daar zou veel meer op moeten staan dan alleen de projecten", zo vertelde hij al.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in