Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoftwerknemers: 'Werk niet langer samen met immigratiedienst VS'

Meer dan 300 Microsoftwerknemers hebben in een open brief geprotesteerd tegen de samenwerking van hun werkgever met de Amerikaanse immigratiedienst. Aanleiding van de oproep is dat de Immigration and Customs Enforcement ouders en kinderen scheidt aan de Mexicaanse grens. Werknemers blijven de brief tekenen hoewel Microsoft zegt niets met het beleid te maken te hebben.
© CCO / Flickr
CCO / Flickr

In de brief vragen de werknemers de contracten met de ICE te ontbinden, een beleid op te stellen om niet te werken met organisaties die mensenrechten schenden en om transparant te zijn over de contracten die het bedrijf heeft met overheidsorganisaties. “We vinden dat Microsoft een ethisch besluit moet nemen en kinderen en hun familie boven winst moet stellen”, aldus de brief.

“Wij zijn de mensen die de technologie bouwen waarvan Microsoft profiteert en we weigeren medeplichtig te zijn. We maken deel uit van een groeiende beweging, die bestaat uit velen vanuit de gehele industrie die erkennen dat we verantwoordelijkheid dragen over de krachtige technologie die we maken. We moeten ervoor zorgen dat de technologie die we bouwen voor goede doelen wordt gebruikt, niet om schade te berokkenen.”

Deep learning

Microsoft schreef in januari in een blogpost over de samenwerking met ICE. De softwaremaker zegt de immigratiedienst te helpen om data te verwerken op apparaten of deep learning functionaliteiten toe te passen om gezichtsherkenning en identificatie sneller uit te voeren. In een interne memo naar al zijn werknemers schrijft Microsoft-ceo Satya Nadella dat het bedrijf niet samenwerkt met de immigratiedienst aan projecten die met het scheiden van de families hebben te maken . “Onze huidige samenwerking met de ICE gaat vooral om de ondersteuning van oude mailsystemen, agenda's, berichten en documentenbeheer.”

De New York Times schreef begin deze week al over de open brief. De reactie van Microsoft volgde niet lang daarna. Toch weerhoudt het werknemers er niet van om de brief te tekenen. Volgens een anonieme werknemer missen de medewerkers concrete acties van de softwaremaker, zo vertelt hij aan The Verge.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in