Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft zet IE en oude Edge aan de kant

Na 30 november 2020 kan Teams niet meer gebruikt worden in combinatie met Internet Explorer. Vanaf 17 augustus 2021 stopt ook de ondersteuning van Internet Explorer in Microsoft 365. Verder moet de klassieke Edge-browser op de desktop er aan geloven. Vanaf maart 2021 stopt Microsoft met het verstrekken van beveiligingsupdates voor deze browser.
Internet Explorer logo

Microsoft heeft de plannen met zijn browsers gisteren uiteen gezet in een blog. Het bedrijf zegt zich volledig te richten op Chromium Edge.

Hoewel het lijkt alsof Microsoft nu echt definitief afscheid neemt van Internet Explorer, is dat toch niet het geval. Onderdelen van de browser zijn essentieel voor de werking van het Windows-besturingssysteem.

Tot dat de betreffende versie van Windows aan het eind van zijn levensduur komt, kunnen klanten die zelfgemaakte IE11-apps hebben, die blijven gebruiken. Maar zij hebben geen toegang meer tot Microsoft 365-apps met IE11 vanaf augustus volgend jaar. Ook Chromium Edge heeft nog ondersteuning voor IE11 via de Internet Explorer-modus.

Chromium Edge is vanaf juni 2020 Microsofts standaard browser voor iedereen die Windows 10 1803 of nieuwer gebruikt. Sinds die datum verspreidt Microsoft deze nieuwe Edge via Windows Update. Vanaf de eerstvolgende feature-update van Windows 10 (20H2, of wel de Fall update) komt Chromium Edge standaard mee in de bundel met Windows 10.

Internet Explorer End of Life
Internet Explorer End of Life

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in