Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft even lid van 'biljoenenclub'

Microsoft is donderdag lid geworden van een exclusief gezelschap bedrijven dat de grens van 1 biljoen, oftewel 1000 miljard dollar aan beurswaarde heeft bereikt. De club is zelfs zó exclusief dat die nul leden telt, want Microsoft deed na het bereiken van de mijlpaal direct een stapje terug tot een kleine 996 miljard dollar.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

Ook de twee eerdere bedrijven die meer dan een biljoen dollar waard waren, zijn weer gezakt tot onder drie grenswaarde. Apple was vorig jaar in augustus de eerste die zichzelf een 'trillion dollar company' mocht noemen. De iPhone-maker is inmiddels na een flinke dip 975 miljard dollar waard.

Amazon bereikte een maand na Apple de psychologische grens van een biljoen dollar als tweede. De webwinkel- en internetgigant is momenteel ongeveer 941 miljard waard.

Clouddiensten als melkkoe

Microsoft was al enige tijd weer in het bezit van de titel 'grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld'. De laatste stap richting het biljoen was te danken aan de sterke kwartaalresultaten waar het woensdagavond mee naar buiten kwam. Het bedrijf dat groot werd met besturingssysteem voor pc's Windows harkt tegenwoordig veel geld binnen met clouddiensten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in