Overslaan en naar de inhoud gaan

Massa's geheime broncode Intel online gezet

Intel start een onderzoek naar de herkomst van 20 GB aan vertrouwelijke informatie die gisteren online is gezet door de Zwitserse software engineer Tilly Kottmann. Zij stelt dat ze de gegevens heeft gekregen van een anonieme bron die deze data eerder dit jaar haalde van een slechtbeveiligde server. Intel denkt dat er andere verklaringen mogelijk zijn met juridische stappen als gevolg.
Tillie Kottmann
© deletescape
deletescape

De betreffende gegevens zijn onderdeel van een dataset die Intel doorgaans onder strikte voorwaarden beschikbaar stelt aan partners en klanten. Intel is er dan ook niet van overtuigd dat de gegevens komen van een datalek eerder dit jaar bij Intel, zoals Kottmann beweert.

Volgens een Intel woordvoerder - die Ars Technica sprak - wordt nu onderzocht of iemand met geregistreerde toegang tot de informatie van het Intel Resource and Design Center de gegevens heeft gedownload en illegaal gedeeld met anderen.

Onder de gegevens die Kottmann op Bittorrent zette, zit informatie over Intels 10 nm chipproductietechnologie. Er komen ook details in voor van het ontwerp van moederborden, BIOS-specificaties, testgegevens en andere zaken die klanten van Intel nodig hebben om de chips in hun producten te kunnen gebruiken. Sommige informatie is van vrij recente datum.

Er volgt meer

Kottmann zegt dat meer publicaties van gegevens uit het datalek later volgen. Haar bron claimt dat de informatie stond op een onbeveiligde server op het Akamai content delivery netwerk.

Saillant detail dat bij een eerste scan van de informatie naar boven kwam, is dat verschillende malen in de documentatie wordt gesproken van een 'backdoor'. Ook komt een aantal keer het wachtwoord 'Intel 123' naar boven als bescherming van de zip-files

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in