Overslaan en naar de inhoud gaan

Luxe smartphone van Android-maker is niet meer

De ambitieuze, luxe smartphone met Android van Android-maker Andy Rubin gaat na drie jaar van problemen nu ten onder. De start-up van de voormalige Google-topman heeft het niet gered. Gebruikers van de Essential-smartphone krijgen geen updates meer en de door Essential overgenomen mail-app voor zijn toestel stopt er binnenkort mee.
Android, smartphone
© Essential
Essential

Het einde van de ooit veelbelovende start-up voor de betere Android-smartphone is aangekondigd in een blogpost. Het bedrijf van de oorspronkelijke ontwikkelaar van mobiel besturingssysteem Android roemt daarin eerst zijn ambitieuze Project GEM, wat een nieuwe mobile experience moest brengen. GEM zou hardware, software en ook cloud combineren en op innovatie wijze naar gebruikers brengen. Op het eerste oog betekende dit een vreemd overkomend, smal smartphone-ontwerp.

Mail down, laatste security-update

"Ondanks onze inspanningen hebben we GEM nu gebracht tot waar we het kunnen brengen, en hebben we helaas geen duidelijk pad hoe we het aan klanten kunnen leveren." Dus is de "moeilijke beslissing" genomen om alle activiteiten te staken en Essential te sluiten. Dit raakt ook de cross-platform e-mailapp Newton Mail van het overgenomen CloudMagic. Gebruikers hebben nog tot 30 april dit jaar toegang tot die maildienst, waarna die eruit gaat.

De security-update die 3 februari nog is uitgebracht voor Essentials PH-1 toestel (met Android 10) is de laatste update van het bedrijf. "Je PH-1 blijft wel werken maar we zullen geen aanvullende updates of klantenondersteuning meer leveren", merkt het bedrijf op. De Essential-smartphone volgt hiermee het lot van vele Android-toestellen die qua updates in de steek worden gelaten en daarmee in wezen onveilig worden. Het verschil met nog bestaande leveranciers is dat die dan een nieuwer toestel willen verkopen, maar Essential valt nu geheel weg. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in