Overslaan en naar de inhoud gaan

Lockdown geeft laptopdieven gelegenheid bij Europees Parlement

Onbekenden hebben laptops, tablets en andere spullen gestolen uit kantoren in het Europees Parlement in Brussel. Dat gebeurde toen de parlementsgebouwen vrijwel verlaten waren vanwege de coronapandemie. Het parlement heeft een onderzoek ingesteld, laat een woordvoerder weten.
Europees Parlement
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Uit het kantoor van de Duitse Europarlementariër Nico Semsrott werden zes weken geleden twee laptops uit een kast ontvreemd, zei hij in een filmpje op sociale media. Ook enkele USB-sticks en een tripod zijn gestolen uit zijn kantoor in Brussel, verklaart de komiek die de Europese politiek in is gegaan.

Volgens hem zijn zeker vijftig collega’s bestolen en misschien wel honderd. Een woordvoerder van het Europees Parlement wil geen aantallen noemen. Semsrott heeft na weken van communicatie met securitymedewerkers van het EP en de Brusselse politie zijn collega's maandag rechtstreeks gewaarschuwd in een groepsmail.

'Camera's uitgeschakeld'

De Duitse politicus sluit niet uit dat de dief of dieven een sleutel van de kantoren hadden. Bij de groene afgevaardigde Thomas Waitz werd een tablet gestolen. De indringer had volgens hem een sleutel van zijn kantoor. Volgens beide Europarlementariërs is een deel van de bewakingscamera’s uitgeschakeld geweest tijdens de inbraken.

Semsrott vindt dat de parlementsdiensten veel te passief hebben gereageerd. Hij spreekt van een groot schandaal. Als reactie biedt hij een PDF aan met te printen A4'tjes om op kostbare dingen te plakken zodat die het verzoek weergeven om svp niet te stelen. Deze 'antidiefstalvellen' vinden al aftrek bij enkele collega's.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in