Overslaan en naar de inhoud gaan

Livestream Zuckerberg-hoorzitting bij EU-parlement

Parlementsvoorzitter Antonio Tajani heeft persoonlijk met Zuckerberg besproken of de bijeenkomst van de Facebook-CEO met het Europees Parlement (EP) live via het web gestreamed kan worden. "Ik ben blij om aan te kondigen dat hij dit nieuwe verzoek heeft geaccepteerd", tweet Tajani. De EP-site heeft de pagina voor de livestream al klaar staan.
Facebook-CEO Zuckerberg
© Facebook
Facebook

Privacygeïnteresseerden kunnen de bijeenkomst in Brussel live bekijken op een alvast klaarstaande pagina op de EPTV-site van het EP. Daar is vanaf 18:20 uur vanavond de livestream te zien van de hoorzitting over privacy en datamisbruik via Facebook. Zuckerberg zal daarin gevraagd worden naar de gevolgen van het misbruik op verkiezingen in Europa. Direct na dit Brusselse gesprek houdt Tajani nog een persconferentie, zo kondigt hij in een vervolgtweet aan, die ook live wordt gestreamd.

Vragen, antwoorden en vragen

Eerder is de oprichter en hoogste baas van 's werelds grootste sociale netwerk door de Amerikaanse Senaat ondervraagd over de grootschalige privacyschending met als doel verkiezingsbeïnvloeding. Daarbij is de tech-topman er ongeschonden uitgekomen, mede door de tentoon gespreide technische onwetendheid van de bevragende senatoren. Zo luidde één vraag aan Zuckerberg hoe hij een businessmodel in stand houdt waarbij gebruikers niet betalen voor de geboden diensten. De Facebook-CEO antwoordde dat ads geld opleveren.

Het is nog de vraag of de hoorzitting vanavond meer kritische vragen op gaat leveren. En of de antwoorden van Zuckerberg meer brengen. Eerder heeft de CEO al het Britse parlement links laten liggen wat een formeel gesprek betreft. Een afgevaardigde van zijn bedrijf heeft parlementsvragen live mogen beantwoorden, waarna de politici schriftelijk nog openstaande vragen hebben gesteld. Deze vragen hebben vervolgens een reply vanuit het Amerikaanse bedrijf gekregen, maar dat gaf voor het Britse parlement te weinig details en gaven dus geen bevredigende antwoorden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in