Overslaan en naar de inhoud gaan

Laptops krijgen desktopvermogen van Nvidia

Nvidia claimt dat zijn GPU-technologie voor zogeheten RTX Studio-laptops tot wel zeven keer het prestatieniveau van MacBook Pro-laptops neerzetten. Zeventien laptops van zeven producenten dragen nu het RTX Studio-label en beloven designers, developers, maar ook data scientists en AI-ontwikkelaars het vermogen van desktop-pc's in laptopverpakking.
laptop-GPU
© Nvidia
Nvidia

Workstations in laptopgedaante bestaan al vele jaren, maar Nvidia stelt nu de traditionele prestatiekloof tussen desktops en laptops te dichten. De nieuwe RTX Studio-laptops brengen flinke vooruitgang in GPU-vermogen. Producenten van gamingcomputers maar ook fabrikanten van meer mainstream pc's doen mee met Nvidia's nieuwe intitiatief om zijn krachtige GeForce en Quadro RTX-chips in relatief dunne laptops te voeren. Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP Inc., MSI en Razer brengen vanaf komende maand RTX Studio-laptops op de markt.

Adobe, Autodesk, en AMD

De fabrikanten mikken met die machines op zogeheten creators, wat uiteenloopt van grafisch artiesten zoals 3D-modelleerders, designers en video-editors tot ook software-ontwikkelaars en gebruikers van zware datasets. Met laatstgenoemde komen data scientists en developers die werken aan machine learning in beeld. Softwarepakketten van fabrikanten als Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Maxon, Unity en Epic zijn getest in combinatie met de Studio Drivers van Nvidia, die daarmee betrouwbaarheid en stabiliteit belooft.

Qua prestatieniveau spiegelt Nvidia een maximum voor wat zeven keer dat van Apple's topmodel MacBook Pro is. Deze claim is op basis van tests die Nvidia deze maand heeft uitgevoerd waarbij RTX Studio laptops met 16GB geheugen, Intel Core i7-8750H-processors en GeForce RTX 2080 Max-Q GPU's zijn vergeleken met het topmodel van de 2018 15-inch MacBook Pro. Die Apple-laptop voor professionals is daarbij uitgerust met 32GB geheugen, een Intel Core i9 CPU en Radeon Pro Vega 20 GPU van Nvidia-concurrent AMD.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in