Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVI in internationale voorhoede certificering ICT-professionals

KNVI is de eerste Europese beroepsvereniging die een bestuurslid heeft in de Internationale IP3-organisatie van de wereldwijde beroepsvereniging IFIP. International Professional Practice Partnership (IP3) accrediteert organisaties die op hun beurt weer professionals certificeren. Namens de KNVI is Liesbeth Ruoff-van Welzen nu ook bestuurslid van deze organisatie.
Liesbeth Ruoff
© Leo Samama
Leo Samama

Ruoff-van Welzen is in Nederland onder meer voorzitter van de Special Interest Group ‘Digital Skills’ van KNVI, en houdt zich bezig met vak ontwikkeling voor informatieprofessionals in Nederland.

Internationale kaders

Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter KNVI: “We kunnen als KNVI goed aansluiten bij de internationale kaders voor certificering. IP3 accrediteert organisaties die op hun beurt weer professionals certificeren. Buiten Europa, zoals Japan zijn al dergelijke organisaties geaccrediteerd en professionals gecertificeerd. Daar sluit KNVI graag bij aan. Wat is er nu mooier dat Nederlandse professionals zichzelf kunnen laten certificeren op een mondiaal niveau.”

IFIP is een internationale verband dat werd opgericht in 1959 vanuit de algemene vergadering van de UNESCO tijdens het World Computer Congress in Parijs. Vanuit Nederland waren Professor Van Wijngaarden en professor Van der Poel betrokken bij de oprichting van IFIP. In die jaren bestond de KNVI in haar huidige vorm nog niet, en werd Nederland vertegenwoordigd via de Nederlandse Vereniging voor Mathematica, een van de vele voorlopers van de huidige KNVI.

Het doel van IFIP is om ICT’ers en informatieprofessionals over de hele wereld met elkaar te verbinden en op mondiaal niveau als beroepsorganisatie te acteren. Ruim 3500 wetenschappers, deels uit Nederland, werken binnen de Technische Comités en werkgroepen van IFIP samen om het vakgebied inhoudelijk verder te brengen en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in