Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kennis van automatisering' op gros van CV's

De Covid-19-epidemie heeft in de VS al geleid tot een desastreus effect op de werkgelegenheid. Nu de overheidsmaatregelen en coulance van bijvoorbeeld toeleveranciers vastgoedbedrijven in Nederland langzaamaan uitdoven, kan dat effect ook hier optreden. In de VS zet 41 procent van de werkzoekenden hun baan te zijn kwijtgeraakt door de recente crisis.
sollicitatie
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Zij vrezen dat veel van die banen niet meer terugkeren onder meer doordat organisaties van de gelegenheid gebruik maken om veel taken te automatiseren. Kennis en ervaring met automatiseren is dus een goede vaardigheid om te vermelden bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Maar liefst 70 procent van deelnemers aan The Harris Poll in een onderzoek van IT-bedrijf Zapier denkt dat ervaring met het omgaan met 'automation tools' hen gaat helpen een nieuwe baan te vinden. Onder hogeropgeleide werkzoekenden is dat percentage zelfs 86 procent.

Nu al staat bij 30 procent van de werkzoekenden 'automation' bij de vaardigheden op hun CV. Nog eens 31 procent van de ondervraagden zegt dat te gaan toevoegen. De ondervraagden geven aan (83 procent) te verwachten dat een hogere efficiëntie en dus productiviteit tijdens werkuren cruciaal is in de periode na de uitbraak van het corona-virus.

Meer waarschuwingen

Hun verwachting komt niet uit de lucht vallen. In mei publiceerde Forrester al een rapport waarin het analistenbureau een trend signaleert onder grote bedrijven om plannen voor het automatiseren van taken versneld uit te voeren, wat tot een herstel uit de crisis zonder terugkeer van banen gaat leiden.

De auteur zei destijds tegen TechRepublic dat organisaties daar niet te makkelijk over moeten denken. Het gaat niet oM een standaard implementatie van een nieuwe technologie. Het automatiseren van bedrijfsprocessen en routinematige, repetitieve taken vereist participatie en ondersteuning van de werkvloer. Daarvoor moeten organisaties zorgen voor herscholing van werknemers zodat zij in staat zijn het geautomatiseerde proces aan te sturen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in