Overslaan en naar de inhoud gaan

'iPhone-vertraging levert Apple onderzoek Justitie VS en SEC op'

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurswaakhond SEC onderzoeken of Apple beleggers wel correct en afdoende heeft geïnformeerd rond een recente softwareupdate die oudere iPhones trager maakte. Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van bronnen rond het onderzoek.
lege accu
© Apple
Apple

Apple erkende eind vorig jaar dat het de snelheid van oudere iPhones bewust heeft teruggeschroefd. Dat zou gebeurd zijn omdat anders de batterij minder lang mee zou gaan. Critici beweerden echter dat het bedrijf op die manier klanten ertoe zou willen bewegen sneller een nieuw toestel aan te schaffen. Apple spreekt dit expliciet tegen.

Excuses, korting en uitknop

Als goedmakertje heeft Apple de prijzen van vervangende batterijen flink verlaagd. Ook komt het technologiebedrijf met een nieuwe softwareupdate die gebruikers meer inzicht moet geven in de levensduur van hun batterij. Deze uitknop voor de iPhone-vertraging komt in een aanstaande iOS-update. Daarmee kon het rechtszaken van boze iPhone-gebruikers evenwel niet voorkomen.

Apple zou door de Amerikaanse autoriteiten gevraagd zijn om nadere informatie. Inmiddels heeft de iPhone-maker dit bevestigt. "We hebben vragen ontvangen van sommige overheidsinstanties en we reageren daar op", verklaart de Amerikaanse Apple-woordvoerster Trudy Miller. Deze persverklaring vermeldt niet om welke overheidsorganisaties het gaat, meldt The Washington Post.

Of het bedrijf daadwerkelijk op de vingers wordt getikt wegens gebrekkige communicatie over de kwestie, is nog onduidelijk. Het onderzoek bevindt zich volgens de bronnen van Bloomberg nog in een vroeg stadium. Ondertussen heeft de reputatie van Apple wel schade opgelopen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in