Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident in serverruimte nekt Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft vanaf maandagmiddag tot het middaguur van dinsdag te kampen gehad met een ´computerstoring´. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis ging het hierbij om een gesneuvelde server, die na een incident tijdens werkzaamheden in de serverruimte de geest gaf.
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De problemen begonnen tijdens de werkzaamheden op maandagmiddag en waren uiteindelijk pas dinsdag tegen het middaguur verholpen. In de tussentijd had dit gevolgen voor de afspraken en ingrepen bij een klein aantal patiënten, zo verklaarde de woordvoerder van het ziekenhuis. Slechts 150 van de 1400 computers konden worden gebruikt, waarbij de voorkeur werd gegeven aan de computers op de afdelingen voor acute en urgente zorg.

'Gevallen apparatuur'

Dinsdagochtend schreef het Noordhollands Dagblad dat het zou gaan om "letterlijk gevallen apparatuur" die de ICT-apparatuur in het ziekenhuis de das om deed, maar volgens de woordvoerder van het ziekenhuis was van dat letterlijke aspect geen sprake. Wat dan wél de strekking van het incident was, wilde de woordvoerder niet kwijt. 

Wel verklaarde zij dat door het incident tijdens de werkzaamheden in de serverruimte "de apparatuur serieus beschadigd zijn" en moest als gevolg hiervan onder andere het moederbord van één van de twee servers vervangen worden.

Uiteindelijk hebben de werkzaamheden de hele nacht geduurd. In de tussentijd stapte het ziekenhuis volgens de woordvoerder over op papieren dossiers, omdat de elektronische patiëntendossiers als logisch gevolg van de gehele storing niet benaderbaar waren. Hierdoor werden afspraken verplaatst of was de wachttijd op poliklinieken langer dan normaal. 
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in