Overslaan en naar de inhoud gaan

Hostingprovider TransIP fuseert met Belgen

Het Nederlandse IT-bedrijf TransIP gaat samen met zijn Belgische branchegenoot Combell. Het fusiebedrijf, dat als Team.blue verder zal gaan, heeft naar eigen zeggen een waarde van 1 miljard euro. Samen hopen de ondernemingen uit te groeien tot één van de grootste aanbieders van hostingdiensten in Europa.

Combell verleent voornamelijk aan het midden- en kleinbedrijf hostingdiensten, oftewel het aanbieden van serverruimte voor bedrijven die een website willen opzetten. TransIP richt zich met internetdiensten meer op technische geavanceerde bedrijven. De Autoriteit Consument en Markt gaf vorige maand al groen licht voor de fusie.

Samen hebben de bedrijven zeshonderd medewerkers en meer dan 1,2 miljoen klanten in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Zwitserland. Die zijn bij elkaar goed voor een omzet van 170 miljoen euro. TransIP werd opgericht door Ali Niknam, die ook topman is van de bank-startup Bunq. Hij blijft als investeerder en lid van de raad van bestuur betrokken bij Team.blue. Combell-oprichter Jonas Dhaenens wordt topman van het fusiebedrijf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in