Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis dashboard van Barracuda geeft realtime dreigingsbeeld

Barracuda Networks komt met een gratis toegankelijk dashboard waarop dagelijks te zien is wat de ernstigste bedreigingen zijn wereldwijd.
© barracuda
barracuda

Het zogeheten Security Insight Platform houdt real time bij welke cyberdreigingen de boventoon voeren. Per uur wordt het dreigingsbeeld ververst.

Barracuda baseert zich hierbij op de data die het bedrijf verzamelt via onder meer de miljoenen firewalls bij zijn klanten. “Uit al deze binnenkomende files halen we de trends in bijvoorbeeld malware en de grootste bedreigingen. IT-professionals maar ook consumenten kunnen dan snel zien wat de situatie is op dat moment als het gaat om cyberdreigingen”, zegt Joeri van Hoof van Barracuda Networks.

Het dashboard toont aan via welke aanvalsvectoren hoeveel dreigingen binnen komen: via e-mail, websites, endpoints en het netwerk. Conclusies over welke dreigingen op dat moment het meest kritisch zijn, staan in de ‘critical alerts’ aangegeven.

Adviezen geeft het dashboard niet. Wel bevatten de dreigingen links naar de CVE-database, als ze daar al in staan vermeld. “Het gaat ons er vooral om dat men makkelijk inzicht heeft in de meest recente dreigingen”, zegt Van Hoof.

Barracuda Security Insight is hier te vinden. Een open API-integratie voor applicaties van web portals en dashboards is beschikbaar. Ook is het dashboard benaderbaar via Alexa.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in