Overslaan en naar de inhoud gaan

'Google wil Fitbit nieuw thuis geven'

Hoewel Google tegenwoordig diverse soorten hardware maakt, werkt het nog niet aan wearables. Daar kan verandering in komen nu moederbedrijf Alphabet zijn oog op Fitbit heeft laten vallen. Er zou al een bod zijn uitgebracht op het bedrijf.
fitnesstracker
© Fitbit
Fitbit

Bronnen stellen tegenover Reuters dat er onderhandeld wordt over een overname. Die onderhandelingen leiden echter niet per se tot een deal. Hoeveel Alphabet geboden heeft, is niet bekend. 

Een eventuele overname is geen vreemde stap voor Alphabet. Google kocht in januari dit jaar namelijk ook het intellectueel eigendom van de Fossil Group gerelateerd aan smartwatches. Daar legde het bedrijf 40 miljoen dollar voor neer. 

Google heeft echter niet bekendgemaakt wat het met de technologie van de Fossil Group wil doen. Mogelijk wil het bedrijf dus alsnog smartwatches maken, eventueel met extra technologie van Fitbit. Google en Fitbit weigerden beide te reageren tegenover Reuters. 

Fitbit zoekt naar omzet

Fitbit stond aan de wieg van de wearable-markt met zijn fitness trackers. Tegenwoordig verliest het bedrijf echter steeds meer marktaandeel aan goedkopere opties van concurrenten als Huawei en Xiaomi. 

Het bedrijf is daarom een samenwerking met zorgverzekeraars begonnen, in de hoop zijn omzet weer te laten stijgen. Desondanks moest Fitbit zijn omzetverwachting voor 2019 in juli naar beneden bijstellen. Zijn goedkoopste smartwatch, de Versa Lite, verkocht namelijk minder goed dan verwacht. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in