Overslaan en naar de inhoud gaan

Google: nieuwe aanpak Europese verkiezingen

Google komt met nieuwe initiatieven voor de komende verkiezingen van het Europees Parlement. Zo moet er bij advertenties over partijen, kandidaten of politici vermeld staan wie de reclame heeft betaald. Adverteerders moeten bij Google bewijzen dat ze echt zijn, voordat ze reclames mogen plaatsen. En wie politieke partijen of kandidaten googelt, krijgt bij zoekopdrachten extra achtergrondinformatie te zien.
verkiezingen

Partijen, kandidaten en instellingen die het meest risico lopen op digitale aanvallen, kunnen trainingen krijgen om zulke aanvalspogingen te herkennen en te voorkomen. Het gaat bijvoorbeeld om het zien van phishingmails, waarbij iemand probeert inlognamen en wachtwoorden in handen te krijgen.

Het nieuws komt daags na het ondertekenen van de 'Parijse oproep voor vertrouwen en veiligheid in cyberspace' door verschillende techbedrijven en overheden eerder deze maand, met als gemeenschappelijk doel samen het beïnvloeden van verkiezingen tegen te gaan.

De inwoners van 27 EU-lidstaten kiezen tussen 23 en 26 mei hun parlementsleden. Nederlanders kunnen op donderdag 23 mei stemmen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in