Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Duplex breidt uit naar Pixel-gebruikers

Google Duplex, Google's project rond computergestuurde telefoongesprekken, heeft weer een klein stapje in de richting van een grootschalige uitrol gezet. De deze zomer aangekondigde testfase met een gelimiteerde groep 'vertrouwde testgebruikers' wordt uitgebreid naar gebruikers van Google´s Pixel-smartphones. Erg ingrijpend is de uitbreiding niet, het gaat slechts om een kleine groep Pixel-gebruikers.
© Google
Google

Volgens VentureBeat heeft een woordvoerder van de internetgigant bevestigd dat Duplex niet langer enkel voor de groep 'vertrouwde gebruikers' beschikbaar is, zoals in juni werd aangekondigd, maar dat ook een selecte groep gebruikers van Google Pixel smartphones de techniek inmiddels kunnen gebruiken. 

In een aantal steden kunnen deze gebruikers via Google Assistant reserveringen laten maken in restaurants door de computergestuurde gesprekken van Google Duplex. Daarmee komt de ontwikkeling van Duplex kleine stapjes richting het gedroomde scenario: een grootschalige uitrol waarbij Duplex in meerdere talen telefonisch reserveringen kan maken voor bijvoorbeeld restaurants, de kapper of theatervoorstellingen. 

Langzame start

Voorlopig zullen de testers het moeten doen met een Engelstalige versie die enkel nog reserveringen kan maken bij restaurants in een aantal geselecteerde steden. Hierbij zou het volgens VentureBeat gaan om New York, Atlanta, Phoenix en San Francisco. 

“Op dit moment zijn we bezig de mogelijkheden om via Google Assistant restaurantreserveringen te maken met de Duplex-technologie uit te vergroten. Om een goede ervaring voor de Pixel-gebruikers te garanderen, beginnen we met een langzame uitrol. We zullen steeds meer Pixel-gebruikers de mogelijkheid bieden wanneer we gaan opschalen", vertelde een woordvoerder van Google aan VentureBeat.

Kritiek

De eerste tests van Google Duplex leverden de zoekgigant wat kritische geluiden op, omdat de techniek té realistisch overkwam. Volgens critici wisten mensen niet dat ze met een robot van doen hadden, en identificeerde de techniek zich niet genoeg als robotstem. Google heeft hierna aangegeven dat de Google Assistent zich in de toekomst altijd als robot zal gaan identificeren, door aan te melden dat het een "geautomatiseerd gesprek" betreft.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in