Overslaan en naar de inhoud gaan

Girlsday op 11 april

Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Girlsday 2019. Girlsday vindt plaats op donderdag 11 april 2019.
Girlsday meisjes en techniek
© CC0 - Public domain
CC0 - Public domain

Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven, waaronder veel IT-bedrijven, hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Zij kunnen deelnemen aan tal van activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd. Ook maken ze kennis met de IT in de dagelijkse beroepspraktijk en leren zij vrouwelijke IT’ers kennen.

IT-bedrijven die zich al hebben aangemeld zijn onder meer Cisco, Oracle, Accenture, HP, Atos, Dell, Microsoft, TomTom en Exact. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende werkgevers waar veel IT’ers werken die deelnemen, zoals verschillende provincies en waterschappen, maar ook de IT-afdeling van het Kadaster en het SSC-ICT.

Waarom Girlsday?

“Onbekend maakt onbemind”, licht Cocky Booij van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek dat Girlsday al jaren organiseert, toe. “Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, omdat meisjes vaak niet weten welke beroepen er zijn. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de ICT werken. Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes te verbreden en hen te helpen bij hun loopbaankeuzes.”

Girlsday 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. VHTO maakt voor deze dag matches tussen scholen en bedrijven in dezelfde regio. Vorig jaar deden er maar liefst 350 bedrijven en ruim 11.000 meisjes mee aan Girlsday.

Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Girlsday 2019. Scholen (groepen 7 en 8 van basisscholen en de eerste twee klassen van middelbare scholen) kunnen dat hier doen. Bedrijven die hun deuren op 11 april willen openen voor meiden kunnen zich hier aanmelden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in