Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevallen Intel-CEO vindt nieuwe ICT-baan

De gevallen topman van chipgigant Intel, Brian Krzanich, heeft een nieuwe baan. Hij is benoemd tot topman van het Amerikaanse bedrijf CDK Global, dat onder meer IT-diensten levert aan autohandelaren.
Brian Krzanich
© Intel Free Press
Intel Free Press

In juni trad Krzanich met onmiddellijke ingang af bij Intel vanwege een relatie met een werknemer, wat tegen de regels is bij het concern. Hij stond sinds mei 2013 aan het hoofd van 's werelds grootste chipbedrijf, waar hij in al sinds 1982 werkte. De 58-jarige Krzanich volgt bij CDK bestuursvoorzitter Brian MacDonald op, die nog assistentie biedt tijdens de machtsoverdracht.

CDK wijst bij de benoeming van Krzanich op zijn ruime ervaring op technologiegebied. "Bij de evaluatie van de toekomst van CDK hebben de bestuursraad en Brian MacDonald geconcludeerd dat dit de juiste tijd is om een bewezen technologie-CEO in huis te halen die top-line groei [de omzet - red.] kan aanjagen en CDK kan helpen om de vele kansen die het heeft volledig te grijpen." De jaaromzet van de IT-dienstverlener ligt op meer dan 2 miljard dollar. Het bedrijf helpt autodealers onder meer met automatisering.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in