Overslaan en naar de inhoud gaan

Firefox omarmt MSI voor maatwerkinstallaties

Browsermaker Mozilla voorziet de aankomende Firefox-versie 65 van support voor MSI-installers. Beheerders kunnen hiermee eigen installaties van die browser 'voorbakken' en dan eenvoudig uitrollen naar Windows-systemen in hun ICT-omgeving. Deze omarming van het installer-formaat voor Windows heeft wel lichte vertraging opgelopen.
Firefox 57
© Mozilla
Mozilla

Oorspronkelijk was de MSI-ondersteuning namelijk gepland voor versie 64 van Firefox. Dat is de nu eerstvolgende release van de open source-browser, en moet 11 december uitkomen. Daarna komt versie 65 die volgens de planning op 29 januari wordt uitgebracht. De MSI-installers zijn al wel aangemaakt voor de zogeheten Nightly builds (bèta-releases) van versie 65, meldt BleepingComputer.

Beter beheerd

Mozilla geeft meer details over MSI-support, en beheermogelijkheden daarvan, in een ticket op Bugzilla. Beheerders krijgen hiermee ook installatiemogelijkheden via de opdrachtregel (command prompt), voor bijvoorbeeld stille installatie van de browser. Gebruikers hoeven hierdoor geen handelingen meer te verrichten om deze browser op hun werk-pc's te krijgen. Op maat gemaakte Firefox-installaties zijn ook mogelijk; waarvoor beheerders de MSI-bestanden dan kunnen gebruiken om eigen MST-installers te creëren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in