Overslaan en naar de inhoud gaan

EZ sluit contract voor inhuur ICT’ers voor vreemdelingenketen

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft namens de deelnemende diensten Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Dienst terugkeer & Vertrek (DT&V) een raamcontract gesloten met 9 leveranciers voor de inhuur van ICT-professionals.
contract
© CC 2.0 Generic
CC 2.0 Generic

Het raamcontract heeft een looptijd van 4 jaar. Acht van de negen leveranciers zijn nieuw, alleen De Staffing Groep werd opnieuw geselecteerd. De bestaande raamovereenkomsten worden verlengd met 4 jaar. De totale opdrachtwaarde bedraagt 32 miljoen euro per jaar.

Minicompetitie

De acht nieuwe leveranciers waarmee een overeenkomst is aangegaan zijn Itaq, LINKIT, Cimsolutions, SQL Integrator, iSense Consulting, Caesar Groep Rotterdam en Seven Stars. “Wij zijn er natuurlijk erg trots op dat we als enige leverancier onze werkzaamheden voor de deelnemende diensten ook de komende jaren voort mogen zetten. Daarbij zullen we samen met de overige geselecteerde leveranciers aanvragen voor de levering van tijdelijk ICT-personeel in zogenoemde ‘minicompetities’ vormgeven”, laat Peter Gram, senior manager bij De Staffing groep weten.

Een succesvolle plaatsing van een kandidaat leidt tot het sluiten van een nadere overeenkomst tussen de genoemde diensten en de leverancier. Binnen de vreemdelingenketen vormen de IND, het COA en de DT&V met elkaar de ‘kleine vreemdelingenketen’. Zij zorgen gezamenlijk voor de goede uitvoering van de Vreemdelingenwet. De IND houdt zich bezig met de toelating van vreemdelingen tot Nederland, het COA houdt zich bezig met de opvang van vreemdelingen in Nederland en de DT&V houdt zich bezig met de terugkeer en het vertrek van vreemdelingen uit ons land.

Andere raamcontracten bij EZ

De Staffing Groep werd iets minder dan twee jaar geleden na een aanbestedingsprocedure ook al geselecteerd door het ministerie van Economische Zaken voor de onderdelen DICTU, het Kerndepartement van het ministerie van EZ en de diensten Staatsbosbeheer, het Agentschap Telecom, de Autoriteit Consument & Markt, het Centraal Planbureau, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die mantelovereenkomst heeft een looptijd van maximaal 4 jaar en kent een gezamenlijke verwachtte omzet van 404 miljoen euro. Daarnaast sloot EZ ook een deal met onder meer Atos Nederland, Link IT, Sogeti, HeadFirst, BT Professional Services en Cimsolutions voor het leveren van externe IT-krachten.

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in