Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsland schaamt zich voor 4G

Mobiele netwerken in Duitsland hebben gebrekkige dekking en geven slechte verbindingen. Dit stelt minister Peter Altmaier van Economische Zaken in Duitsland. De bewindsvoerder pleit voor flink verhoogde inzet om de doelen voor 5G-netwerken te bewaken en te behalen.
5G
© Huawei
Huawei

Minister Altmaier uitte zijn schaamte over Duitse 4G-netwerken uit op een evenement van Manager Magazin, waar hij een van de sprekers was. Daar werden onder meer de uitrolplannen voor 5G belicht, waarbij de bewindsvoerder zei dat "99 procent" van de mobiele gebruikers in Duitsland ervan overtuigd is dat 4G niet goed werkt, meldt Telecompaper nu. De minister zelf rekent zich ook tot die overgrote meerderheid, waarvoor hij overigens geen onderbouwing heeft gegeven.

Roaming en platteland

"Ik ben veel onderweg in de auto en ik heb inmiddels mijn staf de opdracht gegeven om alsjeblieft geen buitenlandse ministers aan mij door te verbinden tijdens trips, omdat het pijnlijk voor me is als ik drie keer, vier keer opnieuw moet verbinden", zei de minister. Deze bekentenis over wegvallende verbindingen hebben hem applaus opgeleverd op de bijeenkomst van het Duitse managersblad.

De hoogste EZ-baas stelt dan ook dat er stevig toezicht moet zijn dat de doelstellingen voor 5G-netwerken wel worden behaald. De Duitse uitrol van de volgende generatie telecomnetwerken volgt na de frequentieveiling die daar komend voorjaar van start moet gaan. De eisen vanuit de overheid voor 5G-uitrol zijn recent nog uitgebreid en aangescherpt. Dit omvat ook verplichtingen voor roaming en betere dekking van plattelandsgebieden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in