Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit waren de 5 populairste verhalen in Q4

MacBook-gebruikers zijn boos op Apple, Duitsland baalt van het eigen 4G-netwerk en wat zijn de beste Nederlandse softwarebedrijven? Deze en meer artikelen werden in Q4 goed gelezen door het AG Connect-publiek. Een overzicht van de meest gelezen verhalen in het vierde kwartaal van dit kalenderjaar.
© Unsplash
Unsplash

Toegegeven, alles rondom de Windows 10-updates haalde een hoog lezersbereik. Vandaar dat AG Connect hier een apart overzicht aan heeft gewijd. Welke berichten vielen hiernaast nog meer op dit kwartaal? Een overzicht:

1: Duitse minister schaamt zich voor het slechte 4G-netwerk

Het Nederlandse 4G-netwerk hoort bij de wereldtop, zowel qua dekking als up- en downloadsnelheden. Onze oosterburen zijn er maar wat jaloers op, want het Duitse 4G-netwerk is ronduit belabberd. De Duitse minister van Economische Zaken zei op een bijeenkomst dat hij weet dat ’99 procent’ van de Duitsers vindt dat het 4G-netwerk niet goed werkt. Daar hoort de minister zelf ook bij. De bewindsman schaamt zich onder andere voor de wegvallende verbindingen.

Het Duitse 5G-netwerk, dat momenteel wordt voorbereid, moet volgens de minister veel beter worden. De eisen voor het nieuwe netwerk zijn door de overheid strenger en uitgebreider dan destijds voor het 4G-netwerk, waardoor providers straks onder meer verplicht zijn betere dekking te bieden.  

2: MacBook-reparateurs buitenspel

Hoewel het wordt aanbevolen om defecte apparatuur te laten repareren door de fabrikant of een erkende partij, doet lang niet iedereen dat. Onafhankelijke reparateurs klaren de klus ook en zijn doorgaans goedkoper. Apple weet dat maar al te goed en heeft iets bedacht om derde partijen buitenspel te zetten.

Nieuwe MacBook Pro-laptops en iMac’s met een T2-beveiligingschip moeten na een reparatie speciale diagnostische software draaien. Zonder die softwarediagnostiek werkt het systeem niet en is de reparatie dus niet geslaagd. Apple stelt de software alleen beschikbaar aan geautoriseerde serviceproviders, waardoor het veel minder aantrekkelijk wordt om je kapotte computer naar een niet-aangesloten partij te brengen.

3: Veilige tweefactorauthenticatie, hoe je dat?

Accounts beveiligen met alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord is niet veilig. Steeds meer bedrijven (en consumenten) gebruiken ook tweefactorauthenticatie, waarbij een unieke, eenmalige code vereist is om in te loggen. Tweefactorauthenticatie kan op verschillende manieren, waarvan SMS de populairste is.

De kritiek op deze methode neemt echter toe. SMS is niet de veiligste manier om de unieke (en daarmee waardevolle) code te versturen, waarschuwen deskundigen. Codegenererende apps en push en VPN zijn veiliger, maar hoe werken ze precies?

4: Patentoorlog leidt tot iPhone-ban in Duitsland

De voortslepende juridische strijd tussen Apple en chipmaker Qualcomm bereikt nu ook de winkels. In China staat Apple een verkoopverbod van bepaalde iPhone-modellen te wachten omdat het bedrijf inbreuk maakt op een patent van de chipgigant. Qualcomm kreeg onlangs ook gelijk van de Duitse rechter, waardoor Apple in Duitsland moet stoppen met de verkoop van de iPhone 7 en 8. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, buigen rechters zich nog over een eventueel verkoopverbod.

5: De beste softwarebedrijven van Nederland

Wat zijn de beste softwarebedrijven van Nederlandse bodem? Investeerder Main Capital publiceert jaarlijks een top vijftig-lijst. De winnaar van 2018 is OBI4wan, een leverancier van socialmediatools.

AG Connect interviewde de ceo van OBI4wan over deze prijs en sprak ook met de andere bedrijven in de top vijf.  Hoe kijken de directeuren terug op dit jaar en wat verwachten ze van 2019?

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in