Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco zet nieuwe stap in automatisch netwerkbeheer

Cisco kondigt een tweede stap aan op weg naar de ambitie 'intent-based'-netwerken te creëren. Het bedrijf wil netwerkbeheerders ontlasten door controletaken en het opsporen van problemen te automatiseren. Het netwerk moet steeds meer automatisch gaan reageren op storingen, aanvallen en veranderende taken.
Cisco Live
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Cisco introduceerde het concept van intent based networking in oktober vorig jaar. Nu tijdens de Cisco Live in Barcelona volgt een tweede serie aankondigingen waarmee Cisco invulling geeft aan de strategie:

•    In het datacenter controleert de Cisco Network Assurance Engine voortdurend het gehele netwerk om ervoor te zorgen dat alles blijft functioneren zoals bedoeld, zelfs als het netwerk dynamisch verandert.
•    Binnen campus- en bijkantoornetwerken biedt Cisco DNA Center Assurance meer inzicht en transparantie. Daardoor is er veel minder tijd nodig om problemen op te lossen, zowel op vaste als draadloze netwerken.
•    Voor klanten met gedistribueerde IT-omgevingen helpt de nieuwe Cisco Meraki Wireless Health problemen op het draadloze netwerk sneller op te lossen, via uitgebreide analyses en gedetailleerde inzichten.

Het bedrijf zegt dat de eerste twee producten gelijk leverbaar zijn. Cisco Meraki Wireless Health volgt op een nader te bepalen moment. Het Meraki gereedschap is gebaseerd op de cloud en gaat deel uitmaken van de standaard abonnementen voor Meraki Wireless Access Points.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in