Overslaan en naar de inhoud gaan

Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisis

De Eindhovens chipmaker NXP Semiconductors kampt met negatieve effecten van het nieuwe coronavirus. Topman Richard Clemmer spreekt in een update over een minder dan verwachte vraag naar chips bij eindklanten. Daardoor zal het resultaat in het eerste kwartaal fors lager uitvallen dan eerder gedacht.
NXP
© NXP
NXP

In de eerste maanden van het jaar zal de omzet van NXP 3,5 procent lager zijn dan in na het eerste kwartaal van 2019. Eerder rekende NXP nog op een stijging van de omzet met 6,3 procent, maar dat was voordat het Covid-19 virus wereldwijd om zich heen greep. NXP's eerdere voorspelling was van begin maart, toen bijvoorbeeld in China al sprake was van grote problemen door het virus.

Domino-effect

De Nederlandse chipproducent voorziet verder een operationele winst van 68 miljoen dollar, tegen 179 miljoen dollar bij een eerder raming. NXP is één van de belangrijkste spelers wereldwijd voor chips die gebruikt worden in auto's. Doordat verschillende bedrijven hun fabrieken tijdelijk op slot gooiden, heeft dat ook de vraag naar chips van NXP geraakt. De impact is volgens topman Clemmer groter dan voorzien. In maart sprak hij al van enige herstel op de markten waar het virus al had huisgehouden. Het bedrijf besloot ook voor 150 miljoen dollar aan chips niet uit te leveren.

NXP komt eind april met meer details.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in