Overslaan en naar de inhoud gaan

CBS: Fors meer Indiase kennismigranten voor IT-baan

Het aantal kennismigranten vanuit India dat naar Nederland komt, is in de periode 2012-2017 meer dan verdubbeld. In die vijf jaar is het aantal toegenomen tot in totaal 8600 per jaar. Dat meldt het CBS. Volgens het statistiekbureau is drie kwart uiteindelijk werkzaam in de IT- en informatiedienstverlening.

Het nieuwe CBS-onderzoek naar Indiase immigranten zegt dat de groep Indische kennismigranten in 2017, na de Syrische immigranten, de grootste groep immigranten van buiten de Europese Unie vormde die zich in Nederland inschreef. In de genoemde periode van vijf jaar is het aantal Indiase migranten dat naar Nederland kwam ieder jaar toegenomen, om in 2017 in aantal uiteindelijk verdubbeld te zijn ten opzichte van 2012.

Kennismigranten

De stijging is volgens het CBS voornamelijk toe te schrijven aan de toename van het aantal kennismigranten. 44 procent van het totaal aantal Indiase migranten is volgens het statistiekbureau een kennismigrant, waarvan dus weer drie kwart komt voor een baan in de IT- of informatiedienstverlening.

In deze sector houden de Indiase kennismigranten zich volgens het CBS voornamelijk bezig met het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software, maar ook met advisering op het gebied van informatietechnologie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in