Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse providers doen Huawei in de ban

De Britse telecomaanbieders Vodafone en EE bieden voorlopig geen telefoons van Huawei aan voor hun nieuwe 5G-netwerken. Ze besloten daaroe, omdat het Chinese techbedrijf die toestellen mogelijk niet meer van updates kan voorzien. Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet en daarom heeft Google besloten dat de Chinezen niet meer de officiële versie van besturingssysteem Android mogen gebruiken.
Huawei Mate 20X
© Huawei
Huawei

Concreet betekent de stap voor Vodafone dat er geen bestellingen voor het voor 5G geschikte Huawei-toestel Mate 20X meer worden aangenomen. EE heeft besloten dat het bedrijf voorlopig helemaal geen 5G-toestellen van Huawei aan zal bieden.

Eerder besloten twee grote Japanse telecombedrijven, SoftBank en KDDI al om de lancering van het Huawei-toestel P30 Lite uit te stellen. De grootste Japanse telecomaanbieder, NTT DoCoMo, denkt daar nog over na.

De Britse chipontwerper ARM heeft ook besloten geen zaken meer te doen met Huawei. Het Chinese bedrijf gebruikt ontwerpen van ARM voor verschillende chips in zijn mobiele telefoons. ARM volgt daarmee het voorbeeld van Amerikaanse chipmakers als Intel, Qualcomm en Broadcom.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in