Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosch vaart wel bij internet-apparaten

Het Duitse technologiebedrijf Bosch heeft in 2017 een recordomzet in de boeken gezet. De fabrikant van witgoed, gereedschappen, auto-onderdelen en automatiseringssystemen profiteerde onder meer van de inzet op het gebied van slimme apparaten met internetaansluiting.

Het concern ziet enorme kansen in alles wat met connecties te maken heeft, zoals het Internet of Things (IoT). Tussen nu en 2020 streeft Bosch daarmee naar een bijkomende omzet van meer dan 1 miljard euro. Er lopen nu in totaal zo'n 170 IoT-projecten. Zo stelde het bedrijf nieuwe oplossingen voor 'smart farming' voor. Bosch denkt dat de markt voor digitale landbouw komende jaren met meer dan 70 procent zal groeien.

"We hebben de mogelijkheden van connectiviteit al vroeg ingezien. Vandaag boeken we daarmee zakelijk succes'', verklaart topman Volkmar Denner. Zijn bedrijf had vorig jaar wel veel last van wisselkoerseffecten. De negatieve impact daarvan op de verkoopcijfers bedroeg zowat 1,2 miljard euro.

Bosch rapporteerde een jaaromzet van ongeveer 78 miljard euro, 6,7 procent meer dan een jaar eerder. Zonder nadelige wisselkoerseffecten zou de groei op meer dan 8 procent zijn uitgekomen. De winst voor rente en belastingen steeg daarbij met 18 procent tot 5,3 miljard euro.

Innovatie in auto-industrie

Onlangs nam de grote toeleverancier van de automobielindustrie tevens een belang van 5 procent in navigatiebedrijf HERE Technologies, een concurrent van het Nederlandse TomTom. Tegen het volgende decennium wil Bosch samen met autobouwer Daimler verder volledig geautomatiseerd rijden zonder chauffeur mogelijk maken. Bij Bosch werken wereldwijd ruim 400.000 mensen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in