Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-verkoop gaat goed voor iCentre-opkoper Amac

De verkoop van Apple-apparatuur gaat goed voor de Nederlandse winkelketen Amac. Het bedrijf heeft afgelopen boekjaar flink meer verkocht, en daarbij ook de winst opgekrikt. De overname van branchegenoot iCentre heeft daarbij geholpen.
MacBook Air, iMac, MacBook Pro, MacBook
© Apple
Apple

De keten van Apple-speciaalzaken heeft met de overname van het kwakkelende iCentre in één klap zijn aantal winkels verdubbeld. Amac nam in maart alle 24 winkels en het reparatiecentrum van die concurrerende Apple-verkoper over. Daarmee kreeg het bedrijf een landelijke dekking.

Vraag, verkoop en reparatie

Ook de verkoop via de webwinkels is sinds de overname hard gestegen. Amacs omzet heeft in de financiële verslagperiode die tot en met maart liep een groei doorgemaakt van 64 procent en is daarmee uitgekomen op 154 miljoen euro. De winst van het concern achter de Apple-winkelketen is met 78 procent gestegen tot 1,6 miljoen euro.

Eerder deze maand heeft Apple-CEO Tim Cook al aangegeven dat de vraag vanuit de markt naar de producten van zijn bedrijf groter is dan wat de productie momenteel aankan. Deze mededeling heeft de topman gedaan kort na de onthulling van de vernieuwde MacBook Air en Mac mini. Die twee Mac-instapmodellen zijn de afgelopen jaren door de fabrikant in wezen verwaarloosd. Ondertussen zet de iPhone- en Mac-maker technische stappen om reparatie van Macs door onbevoegde derden aan banden te leggen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in