Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple start terugroepactie MacBook Pro om onveilige batterij

Apple is een terugroepactie gestart van bepaalde modellen van de MacBook Pro, omdat de batterij van de laptop oververhit kan raken en zorgt voor brandgevaar. Het gaat om de modellen die voornamelijk tussen september 2015 en februari 2017 zijn verkocht. Apple zal de batterijen gratis vervangen.
MacBook Pro
© Apple
Apple

Gebruikers van de MacBook Pro met een scherm van 15 inch kunnen op de website van Apple via hun serienummer controleren of ze in aanmerking komen voor het vervangingsprogramma van de fabrikant. In de verklaring van Apple staat een aantal opties voor vervanging van de batterij opgesomd, waaruit gebruikers kunnen kiezen. 

Gebruikers waarvan de batterij moet worden vervangen, wordt nadrukkelijk verzocht de MacBook Pro niet meer te gebruiken en hun batterij zo snel mogelijk te laten vervangen. Zij kunnen dit laten doen bij Apple zelf, of een door Apple geautoriseerde winkelketen.

Kopzorgen

Het is niet de eerste keer dat oververhitting voor kopzorgen zorgt bij Apple. Zo werd er vorig jaar nog een software-update van het macOS uitgebracht om oververhitting van de nieuwste MacBook Pro-modellen tegen te gaan. De modellen werden zo warm dat de processor werd afgeremd tot ver onder de basiskloksnelheid. Als verklaring zei Apple dat het probleem zich alleen voordeed onder vrij specifieke en zeer zware workloads. De software-update moest de omissie in de firmware van de MacBooks herstellen en zo nieuwe gevallen van oververhitting tegengaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in