Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple koopt talent voor autonome auto's

Apple is nog altijd bezig met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) voor zelfrijdende auto's. De iPhone-maker heeft nu start-up Drive.ai overgenomen. De koopsom is niet bekend gemaakt, maar het zou lager liggen dan de waarde uit eerdere investeringsrondes voor de kleine ontwikkelaar van autonome auto's. Terwijl Apple nu ook Drive.ai-auto's en technologie in handen krijgt, zou de koop vooral een 'acquihire' zijn.
zelfrijdende auto
© Drive.ai
Drive.ai

De waarde van Drive.ai dat zelfrijdende pendelbussen maakt, is twee jaar terug nog ingeschat op 200 miljoen dollar. Dat bedrag zou nu bij lange na niet zijn betaald door Apple. De start-up was op basis van een recente investeringsronde zo'n 77 miljoen dollar waard. Apple heeft de overname bevestigd tegenover de Amerikaanse technieuwssite Axios, maar geeft daarbij niet het overnamebedrag prijs. Volgens bronnen zou ook de 77 miljoen dollar niet zijn benaderd voor deze aankoop.

Talent vergaren

Drive.ai verkeerde in problemen en was al sinds februari dit jaar op zoek naar kopers. De overname door Apple komt effectief neer op ontmanteling van het bedrijf. De activiteiten zijn stopgezet, een deel van het personeel is ontslagen, en het resterende deel van de werknemers wordt toegevoegd aan Apple's ontwikkeldivisie voor autonome auto's. Dit zouden vooral ingenieurs en productdesigners zijn. Zij komen te werken naast developers die afkomstig zijn van Waymo en Tesla, zo weet The Information te melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in