Overslaan en naar de inhoud gaan

Android P blokkeert camera en microfoon

Android P - codenaam voor de volgende grote upgrade van het Android-besturingssysteem - steekt een stokje voor de onbedoelde inzet van camera en microfoon.
Android
© Google
Google

In het Android Open Source Project (AOSP) zijn twee aanwijzingen dat Android P standaard de toegang blokkeert tot gevoelige sensoren zoals camera en microfoon voor apps die in de achtergrond actief zijn. Op deze manier komt er meer fijnregeling in de privacy-instellingen van Android. ZDNet werd geattendeerd op twee XDA-ontwikkelaars die melding maken van de nieuwe opties.

Tot nog toe kunnen gebruikers aangeven of een app wel of niet specifieke elementen van de telefoon mag benaderen, zoals de camera, de microfoon of het fotoarchief of de berichtengeschiedenis. Voor sommige apps is het duidelijk waar dat gebruik voor nodig is. Maar gebruikers verwachten niet dat wanneer de app naar de achtergrond is geplaatst, die nog steeds beeld en geluid registeert of foto's uit het archief verstuurt.

Een optie om aan dergelijk privacyschendend gedrag van een app te ontkomen, wordt daarom onderdeel van het besturingssysteem. Wanneer de gebruiker de app weer naar de voorgrond haalt, wordt de de toegang automatisch weer actief. Google ontdekte vorig jaar verschillende gevallen van apps die stiekem opnames maakten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in