Overslaan en naar de inhoud gaan

AMS-IX breekt door 9 Tbps-grens op coronagolf en slecht weer

Internetknooppunt AMS-IX heeft afgelopen zondag voor het eerste een piekbelasting van 9 Tbps verwerkt. Het vele thuiszitten leidt tot een sterke stijging van het gebruik van internetdiensten.
AMS-IX 9 Tbps
© AMS-IX
AMS-IX

Deze piek onderstreept de belangrijke rol van AMS-IX als digitale mainport van IP-verkeer wereldwijd,” zegt AMS-IX CEO Peter van Burgel. “We hebben in een jaar tijd een sterke groei van het internetverkeer gezien. Vorig jaar december haalden we het record van 7 Terabit per seconde en binnen een jaar zitten we daar al 2 Terabit boven. Het zijn onzekere tijden, maar het is zeker dat het internetverkeer blijft toenemen.”

Drie kwart van de aansluitingen op de AMS-IX betreft buitenlandse aanbieders. Van Burgel concludeert daaruit dat de ontwikkeling van het internetverkeer op de AMS-IX een wereldwijde trend weerspiegelt. Mensen zijn door de maatregelen tegen corona meer aan huis gebonden. Sommige landen hebben een avondklok, vaak zijn de restaurants gesloten. Zondag was het bovendien slecht weer, waardoor mensen meer gebruik maken van internetdiensten.

De partijen die hun verkeer op het internetknooppunt uitwisselen, hebben als gevolg van de toegenomen drukte hun poortcapaciteit de afgelopen maanden al opgewaardeerd om hun eigen netwerken te ontlasten, zegt AMS-IX in een verklaring.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in