Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon leunt op clouddiensten

Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Het bedrijf dankt de groeiende winst aan de goedlopende clouddivisie van het bedrijf, Amazon Web Services.
© AG Connect
AG Connect

Het bedrijf dat groot werd als webwinkel, maar tegenwoordig ook steeds meer een internetbedrijf is, zag zijn nettowinst stijgen van 1,6 miljard dollar tot 3,6 miljard dollar. De omzet steeg met 17 procent eveneens stevig, gestuwd door clouddiensten en advertentie-inkomsten. De opbrengsten kwamen uit op 59,7 miljard dollar. Dat was aan de bovenkant van de eigen verwachting.

Clouddiensten winstgevend

De webwinkelactiviteiten zijn aanmerkelijk minder winstgevend dan de clouddiensten van het bedrijf. Amazon heeft daarom flink geïnvesteerd in zijn serverparken en levert nu hoogwaardige, goedbetaalde diensten aan andere bedrijven. Ook het toegang geven tot de webwinkel aan andere winkelbedrijven is zeer rendabel.

De verwachtingen voor het tweede kwartaal waren naar de smaak van analisten wat voorzichtig. Amazon rekent op een operationele winst van 3,6 miljard dollar. Mogelijk kan dat de discussie over de investeringen weer doen oplaaien. Het aandelenkoers van het bedrijf van Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, liet in de handel nabeurs weinig beweging zien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in