Overslaan en naar de inhoud gaan

Admins gaan geld verdienen met Facebook Groups

Beheerders van Facebook groepen kunnen binnenkort een maandelijks tarief vragen voor deelname aan de groep. Het gaat nu nog om een experiment met groepen voor ouders, kookgroepjes en schoonmaakclubjes. Maar het doel is de mogelijkheid ook uit te breiden naar andere thema's.
Facebook dollars
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Tot nog toe waren alle groepen op Facebook gratis toegankelijk. Maar beheerders hebben er veel werk aan, en mogen er ook wat aan verdienen, redeneert Facebook. Dus wordt het mogelijk voor deelname een maandelijks abonnementsgeld te heffen tussen de 4,99 en 29,99 dollar, kondigt Alex Dave, product director Groups aan in een blogpost.

Het abonnementsgeld kan alleen geheven worden op nieuwe subgroepen. De groepen die nu al bestaan, blijven gratis toegankelijk. Dave haalt als voorbeeld aan de groep Declutter My Home die Sarah Mueller startte om mensen te helpen hun huis op orde te krijgen. Binnen korte tijd had ze enkele tienduizenden leden in deze gemeenschap. Nu komt daarbij een nieuwe groep Organize My Home waarvoor een abonnement nodig is. Deze groep krijgt veel extra's zoals interactie in de vorm van groepsspelletjes, trainingen en live vraag en antwoordsessies. De oorspronkelijke groep blijft bestaan voor gratis advies.

Het is onduidelijk of Facebook de inkomsten van de admins gaat afromen via een model dat bijvoorbeeld Apple met zijn App Store doet. Apple houdt van elke dollar die via die marktplaats wordt verkocht 30 procent achter.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in