Overslaan en naar de inhoud gaan

12-delige sitcom belicht beveiliging (en awareness)

Security valt of staat met bewuste omgang. Gedragsverandering bij werknemers valt lang niet altijd te bereiken door regels op te leggen en technische beperkingen in te voeren. Een 12-delige sitcomserie gemaakt in opdracht van trainingsbedrijf KnowBe4 moet de boodschap beter overbrengen. The Inside Man moet entertainen maar ook trainen.
cybersecurity
© C00 Pixabay.com
C00 Pixabay.com

Mark is niet alleen de nieuwe werknemer, hij is IT-security-analist. Tenminste, zo is hij binnengekomen bij het bedrijf. De schijn bedriegt. Zo begint deze op maat gemaakte videoserie over security awareness. Securitytrainingsbedrijf KnowBe4 heeft de twaalf afleveringen laten maken voor het Britse B2B-communicatiebedrijf Twist & Shout, die de afgelopen maanden heeft gewerkt aan het creëren van een amuserende, spannende en emotionele videotraining 'vermomd' als sitcom.

Phishing, ransomware, zakenreizen

De eerste aflevering behandelt als issue social engineering. De tweede gaat in op social media, de derde op phishing-aanvallen, de vierde belicht verantwoorde opruiming van documenten, waarna aflevering vijf het heeft over clear desktop policies. Afleveringen zes tot en met twaalf van deze security-sitcom hebben als onderwerpen achtereenvolgens: clouddiensten, wachtwoorden, ransomware, zakenreizen, appbeveiliging en -permissies, externe apparaten, en tot slot insider threats.

Overigens is de volledige twaalfdelige serie niet publiekelijk toegankelijk. KnowBe4 houdt dat exclusief voor klanten, meldt het op zijn website over deze security-sitcom.

Hier de trailer voor The Inside Man, een security-sitcom om bewustere omgang met ICT-beveiliging over te brengen:

Inside Man Trailer from KnowBe4 on Vimeo.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in